SimsTias förhandstitt på The Sims 3 Semesterparadis! [DEL 1/2]Inledning

Det är dags för den där tiden på året igen, sommaren är här och ännu en Sims expansion släpps. SimsTias fick turen att spela The Sims 3 Semesterparadis hos EA i Stockholm torsdagen den 30 Maj. Från början var jag rätt så skeptiskt om denna expansion, men nu efter att ha spelat den så klarar jag knappt av att vänta tills det kommer ut! Denna förhandstitt kommer att visa er vad jag lärde mig hos EA och den innehåller massor av bilder. Men tyvärr som alltid så hinner man inte spela allt som finns. Denna del av förhandstitten kommer handla om det huvudsakliga som finns i The Sims 3 Semesterparadis. Del 2 kommer att innehålla all fakta om sjöjungfrur och vad som finns att göra både under och på havsytan. Men vad väntar du på? Läs min förhandstitt nu! Jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna…
Isla Paradiso
I The Sims 3 Semesterparadis kommer en helt ny värld kallad ”Isla Paradiso”. Isla Paradiso är en stor värld med massor av öar, både hemliga och inte. De hemliga öarna kan man komma åt genom massor av olika sätt, ett av som jag lyckades göra var att simma genom en undervattenstunnel (Som jag kommer skriva mer om i del två av denna förhandsgranskning…) då dök min sim upp på en okänd plats och det blev då min sims alldeles egna ö. Bortsett från att hitta alla öar så kan man använda Testingcheatsenabled true och hålla in shift på tangentbordet och trycka på delete på öarna som är hemliga. Då försvinner dimman och ön är tillgänglig för åtkomst. Alla små öar runt om självaste huvudön kan man ta sig till med hjälp av husbåtar, vattenfordon och simmning. Att åka med vattenfordon är det snabbaste sättet att ta sig runt Isla Paradiso. Jag hann tyvärr inte kolla in allt i Isla Paradiso eftersom världen är väldigt stor och jag tror nog detta är den största världen EA/Maxis någonsin skapat för The Sims 3. Och I Ändra Stad läget har det inte kommit så många nya saker. Det finns några färdiga husbåtar och parker som man kan placera ut om man nu så behagar.

Hotell
Att driva hotell är en ny och rolig funktion som kommer med The Sims 3 Semesterparadis. Nu kan dina simmar driva ett eget  hotell och gå från noll stjärnor till ett Femstjärnigt hotell!

För att starta ett hotell så köper man en till tomt och/eller husbåt via telefonen. När du väl har köpt tomten så kan du välja mellan att bara ha ett till hem eller göra det till ett hotell.

När det är fixat så kan du bygga upp ditt hotell från grund eller helt enkelt bara använda de nya ”Blueprintsen” som kommer med Semesterparadis, valet är ditt! Men du måste ha en receptionsdisk och ett ”Hotelltorn”, receptionsdisken måste finnas för att din sims ska kunna ta emot besökare och sköta dina anställda. Hotelltornet måste också finnas för att ta hand om dina besökande simmar, ifall alla rum är upptagna så använder dem hotelltornet istället för att sova, gå på toa m.m.

 Receptionsdisken kommer med några nya möjligheter för din sim, de kan t.ex. anställa upp till tre personer som hjälper din sim med att sköta hotellet så som städa, laga saker o.s.v. De finns tre sorters personal att anställa, billig, mellan eller dyr. De dyra arbetar hårdare men vill såklart ha högre lön än mellan och billiga anställda. Du kan även bestämma dina anställdas uniformer med receptionsdisken, kolla finanser, kolla recensioner, ändra priset för rummen och lägga ner hotellet ifall du tröttnat på att ta hand om andra simmar.

Om du inte vill äga hotell så kommer Semesterparadis nu med möjligheter för våra simmar att bo på hotell runt om i staden. Från början finns det tre utplacerade och färdiga hotell för dina simmar att bo på: ett modern, ett marockanskt och ett strandhotell. När din sim checkar in så får du välja mellan att bo där under fyra nätter och välja om du vill bo i ett standard eller lyx rum. 

Köp & Byggläget
Det kommer faktiskt en hyfsad mängd med nya, snygga och användbara föremål i Semesterparadis. Det finns t.ex. en helt ny undervattenskamera som låter dina simmar att ta foton under havsytan och även massvis med vattenfordon! Det kommer även massor av nya ”Blueprints” med både patchen och med expansionen. I Buydebug kan du nu hitta saker som finns på havsbottnar i Isla Paradiso och statyer med mera som finns runt om i Isla Paradiso.Fler bilder Här 

Skapa en Sim (CAS eller SES)
De flesta av frisyrerna och kläder i Semesterparadis tycker jag är riktigt snygga. Alla kläder passar med världen, alltså är kläderna sommar inspirerade. Däremot är det som vanligt att tjejerna får mer och snyggare kläder/frisyrer jämfört med killar, och den här gången kom dem faktiskt ihåg att lägga dit några nya kläder till barnen och tonåringarna. (Jag glömde tyvärr att ta kort på deras nya kläder, men det är i princip bara dykardräkter som är nytt för dem och lite vardagliga kläder.) Det kommer även några nya tatueringar.
Fler bilder Här

Egenskaper
Det kommer två nya egenskaper med Semesterparadis:

Seglare – Dessa simmar älskar att var ute på havet! Och dem blir mindre sjösjuka än andra simmar.

Älskar att simma – Dessa simmar älskar att simma! De är bättre på att dyka o.s.v.

Livslånga Önskningar

*Kommer snart*

Livslånga belöningar
I The Sims 3 Semesterparadis kommer det några nya spännande livslånga belöningar.
”Stark mage” – Din sim blir inte illamående/båtsjuk av att åka med på en husbåt.
”Hotel Mogul” - Din sim är bra på att sköta hotell,
”Lungor av stål” – Du kan vara under vattnet mycket längre utan att dö.
”Ö karta” - Du låser upp en hemlig ö
”Kompis med kraken” – Kraken kommer inte ge sig på din båt och du kan beordra den att attackera andra båtar.

Musik
Semesterparadis kommer med två helt nya radiostationer för våra simmar att digga till. Kolla nedan för radiostationerna och deras låtar.

Island Life (Ö liv)
 • David Arkenstone - Beach Party
 • Lars-Luis Linek - Pan Jam
 • David Arkenstone - Sand Dance
 • Lars-Luis Linek - Steelchase
 • Lars-Luis Linek - Sunsplash
Beach Party (Strand Party)
 • Sam and The Womp - Bom Bom
 • Katy Tiz - Famous
 • Walk Off The Earth - Gang Of Rhythm
 • Ozomatli - Join The Party
 • Rocky Dawuni - Reggae Carnivale Style
 • The CayMan - Uppsie Bray


Jag vill tacka EA Sverige, Joyce, SimGuruGraham och SimGuruSmitty för att ha gjort denna dag helt oförglömlig! 

Kommentarer