SimsTias förhandstitt på The Sims 3 Semesterparadis! [DEL 2/2]


Inledning
Del 2 av 2. I denna Förhandstitt visar jag vad som finns att göra på och under vattenytan!

Ovan Havsytan
Ovan havsytan finns det massor med nya saker för dina simmar att göra. Man kan nu t.ex. vindsurfa, åka vattenskidor, snorkla, segla m.m.
  


  
 
 
  
 Badvakt
Det kommer ett nytt yrke för dina simmar i The Sims 3 Semesterparadis. Dina simmar kan nu bli livvakter och hålla koll på stränderna runt om i Isla Paradiso. För att bli en badvakt använder du bara datorn eller tidningen.

En badvakts arbete är att hålla koll på simmar som badar i havet och se till att de inte drunknar. När en sim håller på att drunkna kommer det komma upp en orange cirkel med ett vit kors på som visar vart simmen som håller på att drunkna är. Då måste man som badvakt skynda sig för att rädda simmens liv och får då välja tre olika sätt att ta sig till simmen som drunknar, du kan välja mellan att springa i slow motion, gå eller springa normalt. När badvakten väl har kommit fram tillslut så simmar hen ut till simmen som drunknar och ger hen en livboj och simmar sedan tillbaka till land, ibland kan även simmar fejka att det svimmat och då behöver man göra mun mot mun-metoden på dem.

Under Havsytan
När man kommer under vattenytan för första gången i Semesterparadis så kan man inget annat än att säga att det verkligen är vackert. Jag blev riktigt förvånad av hur fint och detaljerat de hade gjort det under Havsytan. Aktiviteter man kan göra under havsytan är t.ex. att leta efter skatter, fånga fisk, undersöka mystiska grottor, ta kort med den helt nya undervattenskameran, leta efter sjöjungfruar m.m. Men akta er för hajar! Om en sim ser en haj kan den råka kissa på sig under vattnet och det kommer upp ett blått moln runt simmen som symboliserar kiss. Hajar kan även döda simmar och då dyker liemannen upp.

Sjöjungfrur
Sjöjungfruar är den nya varelsen som kommer med Semesterparadis. Sjöjungfruar har autmatiskt nivå 10 i färdigheten dykning och kan därför dyka i alla ”Dykartomter” runt om i Isla Paradiso. Deras behov är nästan detsamma so, vanliga simmar bortsett från att de har blå mätare istället för gröna och hygien heter nu hydrering eftersom de inte behöver duscha men behöver ha kontakt med vattnet ofta istället. De simmar även fortare och behöver inte andas under vattnet, däremot måste de få vatten på sig hela tiden och akta sig för eldar så dem inte blir uttorkade. Om en sjöjungfru torkar ut så dör den och blir till ett gult spöke.

För att bli en sjöjungfru måste din sim äta sjöjungfrukelp som är sjöjungfruarnas favorit mat. Kelp går att hitta under havsytan eller så kan man köpa det med livslånga poäng. När din sim sedan transformeras får den fjälliga ben i någon färg, och de får även en fena när de är i vattnet. Sjöjungfruar går tyvärr inte som sagt att skapa i Skapa en sim, men när du har en sjöjungfru i din familj så kan du ändra dess utseende via spegeln eller via TestingCheatsenabled true och sen shift klicka på simmen som du vill ändra fjällen/fenorna på.Liemannen
Liemannen har fått en liten uppdatering, om en sim dör på en dykartomt så kommer liemannen komma med en treudd istället för sin lie. Detta är faktiskt rätt coolt!


Jag vill ännu en gång tacka EA Sverige, Joyce, SimGuruGraham och SimGuruSmitty för att ha gjort denna dag helt oförglömlig! 

Kommentarer