SimCitys Spektakel gjorde The Sims 4 till ett Offline spel

*Denna artikel kan vara lite dåligt översatt eftersom den är från början på Engelska*
Tack till BeyondSims för tipset!

EAs president Frank Gibeau har visat att beslutet att göra The Sims 4 offline-spelbart inspirerades av SimCity dåliga lansering.

Gibeau säger att allt SimCity spektakel och efter att ha röstas fram som Sämsta företaget i Amerika för andra året i rad har lett till förändringar på EA.

"Under de senaste månaderna har vi börjat göra ändringar i affärsmetoder som spelare uppenbarligen inte gillar," Säger Gibeau. "Under våren, tappade vi vårt online-pass program för konsoler - både nästa generation och nuvarande generationen. Vi lyssnade på den feedback vi fick på SimCity och beslutade att The Sims 4 skulle byggas som en single-player, offline upplevelse. Vi annonserade några nya intellektuella egenskaper vid E3 och kommer att presentera fler nya spel under de kommande månaderna. "

Trots SimCitys svårigheter avslöjade Gibeau att spelet har gjort ganska bra ifrån sig med tanke på att det har sålt två miljoner exemplar hittills. "Och det antal personer som loggar in och spelar hålls stadigt. SimCity är en framgång. Däremot den underskattade efterfrågan i första månaden var en stor miss. Vi hoppas att spelet och den service vi har gett sedan dess möter fansens höga krav. "

En nyligen EA undersökning antydde att SimCity kan spelas offline i framtiden.

Gibeau tillägger även att EA lanserar ett "initiativ för att hjälpa spelarna övergången till de nya konsolerna". Han säger att vill övergången att vara "en mycket enklare genom att låta spelarna föra sina prestationer."

Han tillade också att "det är massor på gång. Poängen är att vi lyssnar, och vi förändras."

Gibeau har tidigare kommenterat att EA vill sluta vara "hatade".

The Sims 4 gameplay kommer att demonstreras för första gången på gamescom nästa månad.

Läs mer om The Sims 4 här.

Kommentarer